HockeyNews
PLUS

Malmö hoppas locka hem drömtrio: ”Kul att ha dem på varsin sida om Händemark”

(18982) Malmö
Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2021

FacebookXWhatsApp

Säsongen 2020/2021 är över för Malmös del efter förlusten mot Färjestad. 
Nu vill sportchefen Patrik Sylvegård försöka locka hem en drömtrio inför nästa säsong. 

– Det skulle ha varit kul att ha dem på varsin sida om Händemark. Men vi får se, säger Sylvegård. 



Malmö förlorade även den andra åttondelsfinalen mot Färjestad efter förlängning under onsdagen. Därmed är säsongen 2020/2021 över för skåningarnas del. 


– Jag tycker att vi är bättre i fyra av sex perioder, men så är det, det är marginaler. De har några skickliga spelare som stänker dit den och har marginalerna lite på sin sida. Det är bara att gratulera. Jag är stolt över hela min verksamhet, säger Patrik Sylvegård och fortsätter:


– Sen är jag inte nöjd. Sista 30 omgångarna är vi delad fyra med Rögle tyckte jag att jag läste. Det är första delen på säsongen som är katastrof. Men vi hittar ändå ett sätt att vända det här och det är också stort i en organisation, att man kan göra förändringar och ändå lyckas få framgång. 


Nu påbörjas arbetet inför nästa säsong och flera spelare är på gång in. Bland annat ska klubben vara överens med Djurgårdens center Kalle Östman och Västerviks succémålvakt Daniel Marmenlind, enligt Expressen. 


Sedan har det pratats om en återkomst för Fredrik Händemark, som fått ont om speltid i NHL. Där bekräftar Patrik Sylvegård att det förs en dialog. 


– Viljan och önskan är jättestor från vår sida. Sen är det som med allting annat, du måste vara två för att dansa. Vi har en bra dialog med Händemark, det kan jag säga. Sen får vi se vad som händer. Får han spela i San Jose eller får han inte spela? I slutet på dagen är det han som ska ta beslutet. Det är väl där vi står, säger Sylvegård. 


Spelar Fredrik Händemark i Malmö nästa säsong? Foto: Bildbyrån

Ett annat drömnamn för klubben är Malmöfostrade Magnus Pääjärvi, som ser ut att få lämna sin KHL-klubb Dynamo Moskva. 


– Magnus känner jag sedan han var en liten påg (kille). Det är en jättebra hockeyspelare och han har ett stort Malmöhjärta. Det är viktigt för mig att de vill komma hem om de ska komma hem. Jag har sökt Magnus (Pääjärvi) för att kolla läget, men vi får se vad han känner. Han behöver kanske också landa, eller så har han andra anbud från KHL. Det är en jättebra spelare och en bra kille som skulle passa jättebra in i vår verksamhet, säger han. 


LÄS MER: Kontraktsläget i Malmö efter uttåget – de ryktas vara på väg in


Ett annat namn som jag vet ni diskuterat är Jacob Berglund. 


– Jacob (Berglund) är en spelare vi tittat på i flera år. Han är också en enormt skicklig spelare med ett jäkla skott. Han gör poäng. Men det är samma där, det är jättesvårt att säga någonting där för jag har inte pratat med ”Jacke”. Det finns intresse från Malmö för bra spelare som har ett Malmöhjärta. 


– Jacob och Pääjärvi har ju spelat ihop i ungdomslaget och hela vägen upp. Det skulle ha varit kul att ha dem på varsin sida om Händemark. Men vi får se, säger han. 


Berglund, som även han fostrats i Malmö, har tillbringat de senaste två säsongerna i KHL, där han stått för 46 poäng (22+24) på 83 matcher. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!